4 évszak, 4 nyaralás – azaz ötletek hova utazz

Te is biztosan hallottad már, hogy egy nyaralás majd megoldja az összes problémádat. Ez természetesen nem igaz, azonban, ha elutazol valahova, messze a való életbeli gondoktól, azok átmenetileg kimaradnak az életedből. Így a kérdés már csak az, hogy mi legyen az úti cél, ha az év akármelyik napján indulnál neki a nagyvilágnak. Az alábbi cikkben pont erre találsz tanácsokat. 

Tavasz: Anglia, London

A tavasz mindig az újrakezdés évszaka, így nincs ennél megfelelőbb idő egy rövid kiruccanásra. Az egyre több napsütés és melegedő hőmérséklet erre kellőképpen meghozza a kedvet. London egész biztosan sokak bakancslistáján ott pihen, azonban ahelyett, hogy nyáron látogatnál el az akkor turistákkal tömött városba, tedd meg inkább tavasszal. Anglia történelme sajnos túl messzire nyúló ahhoz, hogy azt egy pár napos nyaralás alatt teljes mértékben felfedezzük, azonban a hangulat és a környezet egészen át tudja járni az embert rövid idő alatt is. A város megannyi világhírű látványossággal büszkélkedhet, mint például a turistáknak szinte kötelező Big Ben, vagy a királyi család otthona, a Buckingham-palota. Mellette persze a szórakozásra is akad lehetőség, ilyen például a 135 méter magas, London Eye nevezetű óriáskerék, vagy a Madam Tussauds, egy viaszmúzeum, ahol rengeteg hírességgel „találkozhatsz”. Londonban egészen biztos, hogy hatalmas élményekkel gazdagodsz majd, azonban egy jó tanács: ne felejtsd otthon az esernyődet!

Nyár: Ausztrália

Ha nyáron kicsit nagyobbat álmodnál, szívesen mozdulnál ki a komfortzónádból és elegendő félretett pénzed is akad, akkor rengeteg opció tárul eléd a nagyvilágban. Ausztrália egy ezek közül a lehetőségek közül, hiszen ez szinte egy egész más világ, mint amihez európai ember hozzászokott. Habár ez egy kissé nagyobb összegű utazás lenne, egészen biztos, hogy egy életre szóló élményt jelent. Ausztrália nagyobb városait is érdemes megnézni, például Syndey-ben az egész világ által ismert operaházat, valamint biztosan nem bánod meg, ha vetsz egy pillantást a Csendes-óceánra. Természetesen az egyik legizgalmasabb program az az állatvilág felfedezése lehet: az ott őshonos állatok, mint a koala vagy a kenguru máshol nem találhatóak meg. Ausztrália a nagyravágyóknak és a vakmerőknek való, hiszen rengeteg szokatlan dologgal találkozhatsz ott. Azt szokták tanácsolni, hogy mindig nézz bele a wc-be, mielőtt ráülsz! Nehogy egy kígyó vagy egy hatalmas madárpók várjon benne. 

Ősz: Olaszország, Róma

Olaszország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont nyáron, hisz a városnézés mellett még a strandolás is lehetséges szinte mindenhol. Ha pedig nem szívesen fulladsz meg a rengeteg más-más országokból érkező emberek hadában, akkor Olaszországba, leginkább Rómába ősszel a legkellemesebb elutazni, főleg ha nem maradt időd ellátogatni valahova a nyár alatt. Ősszel nem kell kerülgetni a turistákat, valamint Rómában marad elegendő idő a városnézésre, hisz nem partmenti város, ahol a strandolásra is kellene szánni időt. A látványosságokkal teli városban nem szabad kihagyni például Róma legnépszerűbb bazilikáját, a Szent Péter Bazilikát, a Római-Birodalom ideje óta álló Kolosszeumot, vagy a Trevi-kutat, ami ha szerencsénk van visszakalauzol minket majd Rómába egy nap. Az egész napos városnézés után egy kiadós vacsora is jót fog tenni: az olasz tészta és a pizza ugyanis verhetetlen. Azonban ne kérj külön ketchupot a pizzádra! Ők ezt ott sértésnek veszik.

Tél: Ausztria

Vannak, akik szívesebben üdülnek, amikor odakint vérfagyasztó hideg van és el akarnak utazni egy olyan helyre, amiben a zord időjárás alatt is lehet gyönyörködni. Ausztria erre az egyik legtökéletesebb helyszín, hiszen a hegyek télen elképesztő látványt nyújtanak. Valamint, ha nem vágysz egy hosszadalmas útra, akkor számodra nincs is ennél jobb választás: Ausztria autóval is könnyedén megközelíthető, valamint rengeteg vonat is közlekedik oda. Ha valami különlegesre vágysz, akkor látogass el az apró Hallstadtba, ahol alig ezer ember él. A világ egyik legszebb falujának tartják, erről mintázták a Jégvarázs helyszínét is, annyira elvarázsló. Karácsonykor nem utolsó szempont, hogy Bécsben hatalmas vásárok vannak, ami meghozza azt az igazi karácsonyi hangulatot is, valamint rengeteg dolgot be lehet onnan szerezni. Ausztria népszerű hely a síelőknek is, szinte bárhol van erre lehetőség, mint például Wenigzell, Marizell vagy Lachtal. 

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *