Újra az egyetemen

Gólya vagy és érdekelne téged, hogy mit is várhatsz az első egyetemi félévedtől? Esetleg felsőbbéves vagy és kíváncsi vagy milyen programokra számíthatsz ebben a szemeszterben? Tarts velem, a cikkből minden kiderül, amire kíváncsiak vagytok!

Ebben a bekezdésben először a gólyákhoz szólnék. Bizonyára már mindannyian izgatottan várjátok életeteknek új szakaszát és garantálni tudom nektek, hogy nem fogjátok megbánni azt, hogy a Külkerre jelentkeztetek. Annak idején én is nagyon izgultam, hogy mi lesz velem és hogyan fogom feltalálni magamat. Ezen kételyeim a suli első két hetében el is illantak, megtaláltam a társaságom és azóta csupa móka és kacagás (illetve kis tanulás) minden egyetemen töltött napom. Az egyik legfontosabb eleme az egész egyetemi életnek a diákszervek. Számos diákszerv működik az egyetemen, melegen ajánlom mindenkinek, hogy találja meg számára legkedvesebbet és legtesthezállóbbat és bátran jelentkezzen. Számos felejthetetlen élményben lehet részetek, ezeket az időket örökre emlegetni fogjátok. Engedjétek meg, hogy kicsit meséljek a mi diákszervünkről, a Külker Onlineról.

Diákszervünket már 23 éve, azaz 2000-ben alapították meg. Fő portfóliónk az online cikkek írása és saját sorozatunk, a KOL Megálló néven futó videók forgatása. Ezek a videók a diákszerves életet mutatják be, segítségükkel könnyen betekintést nyerhet az ember abba, hogy milyen is egy igazi Külkeres buli valójában. Ha még nem láttatok egy részt sem, arra buzdítalak titeket, hogy nézzetek bele, ezzel is megismerhetitek a különböző diákszerveket és azoknak tagjait. Jelenleg öt szekció található meg nálunk, pár mondatban ismertetném őket.

A cikkes szekció, mint kitalálhattátok már, felelős a weboldalunkon megjelenő cikkekért. Hetente két írás jelenik meg, rendkívül változatos és érdekes témákat boncolgatva.

A lektor szekció feladata a cikkek helyesírásának és külalakjának ellenőrzése. Itt párban dolgoznak lektoraink, ezzel is csökkentve a hibák lehetőségét.

Grafikusaink feladata a különböző Online által szervezett eseményekhez való grafikák tervezése, pólók, pulcsik mintájának megálmodása.

A social media szekció feladatkörébe tartozik a megjelenő cikkekhez egy rövid, figyelemfelkeltő bekezdés megírása, illetve a közösségi médiákra kikerülő posztok menedzselése.

Legutolsó sorban pedig a szponzoros szekció. Az ő feladatuk az Onlineos rendezvényekhez, eseményekhez potenciális szponzorok, támogatók szerzése.

Most pedig egy kicsit az elkövetkezendő programokról. Bizonyára már mindannyian hallottatok róla, hogy szeptember 13-án lesz a félév első eseménye, a szemeszternyitó buli. Ez az Ötkertben lesz megrendezve, ne feledjétek, aki lemarad kimarad! A félév talán legnagyobb eseménye pedig a télen megrendezésre kerülő Gólyabál. Ez egy elegánsabb esemény lesz, ami szerintem egy új varázst ad a bulinak. Semmiképpen sem szabad kihagyni!

Lezárásképpen pedig hadd szolgáljak egy kis gólyatábor összefoglalóval azoknak, akik sajnos valami oknál fogva lemaradtak volna. Már az első nap a leutazásnál elkezdődött az egész gólyatábor hangulat, a vonat már kora reggel a csapatok indulóitól és a jókedvtől volt hangos. Délután meg is kezdődtek az állomások, és minden csapat óriási lelkesedéssel kezdte meg útját. Számos állomáson tettük próbára őket, a híres fröccsváltótól kezdve a ruhaláncon át a különböző fűszerekkel ízesített italokig. Vacsora után pedig megkezdődött a buli, ahol egészen reggel 4-5ig lehetett mulatni önfeledten. Második nap  ismét az állomások következtek, este pedig ismét a party. A rossz idő sem szegte kedvét senkinek, a hatalmas záporok közepette is pörgött az élet a tábor területén. Utolsó este pedig a buli előtt egy sztárvendég tette tiszteletét nálunk, aki nem volt más, mint Lmen Prala. Véleményem szerint óriási bulit csinált, mindenki tombolt. Koncertjén még a híres „Hol a tisztelet?” belsős poén is zúgott, amibe még ő maga is beszállt. Ezután mindenki még összegyűjtötte a megmaradt energiáját és bulizott egy óriásit, hogy méltón zárhassuk le az idei gólyatábort. Akik ott voltatok, remélem élveztétek ezt a pár napot, köszönjük, hogy jöttetek!

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkem, mindenkinek sikerekben gazdag őszi félévet kívánok!

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *