Melyik a világ legveszélyesebb népcsoportja?

A törzs, ahol a felnőtté válás elengedhetetlen feltétele az, hogy kitetováld a tested, még az arcodat is. A népcsoport, ahol annyi odatévedt turistával végeztek már, hogy a kormány megtiltotta megközelíteni a szigetüket; valamint azon harcos törzsek, akik soha senkit nem fogadtak még maguk közé…

 Elsőre azt vélhetnénk, hogy ilyen népek csak a múltban léteztek és mára már megszűntek vagy éppen kihaltak. Azonban igenis jelen vannak a 21. században és némelyik nem is olyan alacsony létszámmal. De vajon ki a 6 legveszélyesebb nép?

  • MAORIK

Ez az új-zélandi törzs a világ leghíresebb őslakos népcsoportja. Manapság is körülbelül 600.000 fő a népessége, szóval állíthatjuk, hogy messze vannak még a kihalástól. A kultúrájuk egyik művészi hagyománya a haka névre hallgató félelmetes harci tánc, amit elég csak látni és máris mindenki megrémül. Egy híresen harcos népről beszélünk, akikről köztudott, hogy kifejezetten összetartóak és ha bárki kikezd akár egy tagjukkal is, azt mindannyian magukra vonják. Tőlük ered a manapság igencsak elterjedt maori tetoválás is.

  • MURSIK

Az etiópiai Mursi törzs egyik jellegzetességei közé tartoznak a ”tányérszájú nők”, de miért is tartanak tőlük az emberek? Nagyjából több, mint 11.000 tagja van a mursiknak, akik közül a férfiak rendszeresen vesznek részt szertartásos harcokban, köztük olyan összecsapásban is, aminek lényege, hogy hosszú lándzsákkal verekednek a családok. Emellett a férfiaknak extrém viadalokban és harcokban kell először bizonyítaniuk erejüket mielőtt összeházasodhatnának szívük választottjával. Az agresszió és a harc egyébként nemcsak a férfiak, hanem a nők életében is fontos szerepet játszik, ezért jobb inkább békén hagyni őket, ha nem vagyunk tisztában a kultúrájukkal.

  • KOROWAI

A Korowai törzs tagjai úgy gondolják, hogyha az ember felett átvette a hatalmat az ördög, akkor kötelességük megölni és megenni azt. De honnan lehet tudni, hogy valakit megszállt a démon? Na ez a jollei-joker kérdés, ugyanis mondhatni, hogy senki sincs itt biztonságban, hiszen ők sem tudják biztosra. 1974-ben találkoztak először fehér emberekkel a korowaiak egy nyugati kutatásnak köszönhetően. Azóta tudunk többet róluk. Így derült ki az is, hogy a háromezer főre tehető spirituális nép magasan a fákon építi házait és a mai napig vadászatból, illetve növénytermesztésből tartják fenn magukat.

  • KUKUKUKUK

Más néven Anguk, az egyik legagresszívabb törzs az egész világon. Kis népcsoportról van szó, azonban annál inkább veszélyesebbek a vérszomjas életmódjuk miatt. Gyakran fognak kegyetlen támadásokba és más törzsek ételét, valamint tagjait rabolják el. Eddig csak egy alkalommal keresték fel őket tudósok, de akkor sem végződött túl békésen a találkozó, így azóta inkább békén hagyják ezt a népcsoportot.

  • SENTINELESE

A világ egyik legelszigeteltebb törzsének tartják a Sentinelese törzsének tagjait, akikről évtizedek óta az a tanulság kering, hogy ne hibáztasd az őslakókat, ha megölnek téged. Az Észak-Sentinele szigeten élő népcsoport ugyanis annyira védelmezi területét és kultúráját, hogyha valaki csak a közelükbe is merészkedik, azonnal rájuk támadnak kérdezés nélkül. Annyi fölösleges halál származik már ebből, hogy a kormány határozottan meg is tiltotta, hogy bárki  akár a közelébe is merészkedjen. Így, ha valaki mégis megteszi és csodával határos módon túléli ezt a brutálisan felelőtlen mutatványt, azonnal börtön vár rá, ha hazatér. Sajnos a régészek és antropológusok sem tudták még pontosan feltérképezni ezt a kultúrát, hiszen senkit sem engednek maguk közé, sőt még a helikoptereket, illetve drónokat is megdobálják dárdáikkal, így elérték, hogy már 60.000 éve teljesen háborítatlanul tudnak ott élni.

  • ASMAT

Az egyik legrettegettebb törzs a toplistán, akik (bármennyire is hihetetlennek tűnik) a valóságos kannibálok. A Föld egyik eldugott pontján élnek ezek a vérszomjas rituálékat tartó emberek, akik bizonyos pletykák szerint több alkalommal is hajtóvadászatot indítottak az odamerészkedő turisták ellen, és már sok emberrel (akik rosszkor voltak rossz helyen) végeztek ilyen módon. Sőt, állítólag ők felelnek Michael Rockefeller 1961-es eltűnéséért is. Az asmatiak elmondhatatlanul ügyesek a famegmunkálásban és a fafaragásban, éppen ezért szinte mindenük fából készült. Sőt, néha még hajlandóak más törzsekkel és emberekkel is kereskedni famunkáikat felkínálva. Néhány ezren élnek a mai napig is, azonban ide csak születni lehet, hisz senki mást nem fogadnak be, aki nem a törzsük tagja.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *